Mrkvové koláče sú v poslednej dobe veľkým hitom, tak som si pre vás pripravila aj ja jeden v zdravej verzii. Na tento mrkvový koláč budete potrebovať minimum surovín a bude sa vám rozplývať na jazyku. Dokonca si môžete dať štvrtinu koláču len tak na desiatu, kedže štvrtina koláča má len 180 kalórií.
počet porcií: 8
čas prípravy: 15 minút + 35 minút pečenie v trúbe
Nutričné hodnoty na 1 porciu (z ôsmych): 90 kcal
6 g bielkovín, 12 g sacharidov, 2,5 g tukov, 2 g vlákniny
Nutričné hodnoty na 1 porciu (z ôsmych): 90 kcal
6 g bielkovín, 12 g sacharidov, 2,5 g tukov, 2 g vlákniny
6 g bielkovín, 12 g sacharidov, 2,5 g tukov, 2 g vlákniny
Ingrediencie:
Cesto
250 g nastrúhanej mrkvy
50 g celozrnnej múky
2 vajcia
150 g bieleho jogurtu
20 g brezového cukru
štipka škorice, perníkového korenia a prášku do pečiva
Krém
100 ml vanilkového sójového mlieka
20 g vanilkového pudingového prášku
50 g jemného tvarohu
Postup:
- Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny a pridáme ostatné ingrediencie na cesto okrem bielok.
- Bielka si vyšľaháme na sneh a opatrne primiešame do cesta.
- Cesto vylejeme do formy (ja som použila s priemerom 21 cm) a dáme piecť na 180 stupňov na 35 minút.
- Keď je koláčik hotový, pripravíme si vanilkový krém – uvaríme si puding z vanilkového mlieka a pudingového prášku a keď je puding hotový, primiešame tvaroh. Koláčik polejeme vanilkovým krémom a dáme vychladiť aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Po vychladnutí koláča ho môžeme dozdobiť ešte arašidovým maslom a orechmi.