Dnes tu máme opäť jeden z tých receptov – “čo chladnička dala”. Plus ako bonus k tomu – už na záhradke začína dozrievať všelijaká zelenina, a keďže moji rodičia ma bohato zásobujú, ja sa snažím všetko spotrebovať.
Tieto placky sú výborné, kľudne postačia ako hlavné jedlo, alebo si ich môžete dať aj ako prílohu. Rozhodnutie je len na Vás.
Ja som si ich dala s dresingom na spôsob tzatziky, ktorý v horúcich letných dňoch výborne osvieži.
Počet porcií: 15 menších placiek
Čas prípravy: 30 minút
Nutričné hodnoty plciek torty na 1 ks: 66,4 kcal
3,4 g bielkovín, 5,6 g sacharidov, 3,2 g tukov, 1,3 g vlákniny
3,4 g bielkovín, 5,6 g sacharidov, 3,2 g tukov, 1,3 g vlákniny
Ingrediencie na výrobu placiek:
- pol strednej cukety
- pol batátu
- 1 menšia uvarená cvikla
- hrsť mungo klíčkov
- kúsok tvrdého syra – asi 30 g
- 1 vajce
- 1 pol.lyžice celozrnnej ražnej múky
- hrsť. celozrnných ovsených vločiek
- 2 lyžice jemného tvarohu
- čaj.lyžička ľanových semiačok
- čaj. lyžička slnečnicových semiačok
- zelená časť mladej cibuľky
- strúčik cesnaku
- soľ, korenie, majorán
- ghee maslo na vysmážanie
Dresing k plackám:
- cottage syr
- 3 pol. lyžice bieleho jogurtu
- 5 listov rímskeho šalátu
- menšia uhorka
- strúčik cesnaku
- kôpor, soľ, korenie
Vysúšajte skvelý recept: Makový kváskový chlieb
Postup prípravy zdravých placiek:
- Cviklu ošúpeme, rozštvrtíme a dáme variť do vody. Medzitým si očistíme batát a cuketu a nastrúhame na jemno.
- Po vychladnutí pridáme nastrúhanú cviklu, nastrúhaný syr, tvaroh, pretlačený cesnak, mungo klíčky, vajce, múku, vločky, semiačka mladú cibuľku, majorán, soľ aj korenie.
- Všetko spolu poriadne premiešame
- Na rozpálenom ghee masle vysmážame z oboch strán. Placky sú jemnejšie než tie zemiakové, tak vždy dáme na tanier 4 kusy a preložíme ich papierovou utierkou, Pomôže nám to aj pri odsatí prebytočného tuku.
Odporúčame
Power Ghee BIO 410 ml - Podávame s dresingom.
- Dresing – nahrubo nastrúhame uhorku, nakrájaný rímsky šalát, pridáme pretlačený cesnak, cottage, jogurt, kôpor, soľ a korenie, premiešame.
- Dobrú chuť.
Pingback: Esenciálne oleje: 5 rád, ako si udržať zdravie pri cestovaní - FitCool.sk