Neviem ako vám, ale mne nechutí mať každý deň na obed mäso. Tak som si pre vás pripravila jednoduchý bezmäsitý recept. Tento recept je vhodný pre milovníkov cestovín na všetky spôsoby a taktiež aj pre vegánov. A ako bonus, k príprave tohto obedu budete potrebovať len 3 suroviny.
počet porcií: 1
čas prípravy: 10 minút + 20 minút varenie šošovice a cestovín
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 320 kcal
12 g bielkovín, 44 g sacharidov, 11 g tukov, 6 g vlákniny
12 g bielkovín, 44 g sacharidov, 11 g tukov, 6 g vlákniny
Ingrediencie:
100 g varených bezvaječných cestovín
100 g varenej šošovice
150 g dusenej cukety
1 PL olivového oleja
obľúbené koreniny
Postup:
- Šošovicu si namočíme do vody asi na 1 hodinu, potom ju premyjeme a dáme variť do mäkka (cca 20 minút).
- Cestoviny dáme do vriacej vody a dáme variť (cca 15-20 minút, záleží od druhu cestovín).
Tip pre teba: Ľahký a osviežujúci ovocný cheesecake
- Cuketu si pokrájame na malé kúsky. Na panvicu si dáme olej, pridáme cuketu, obľúbené korenie a dusíme.
- Keď je cuketa hotová, pridáme šošovicu a cestoviny. Ja som si pridala ešte trošku kukurice. Poriadne suroviny na panvici premiešame, podusíme ešte 3 minúty a môžeme podávať. Dobrú chuť.
Viac mojich receptov nájdete
na mojom instagrame @saskine_dobroty
Skvelý tip na článok: Hranice zaťaženia sa pravidelným tréningom posúvajú, no je dôležité, aby neboli prekročené. Ak sa tak stane, dochádza k zraneniam. Prečítajte si ako zranenniam predchádzať. 🙂
Pingback: Kuskus s tofu: Ľahká a zdravá večera pre milovníkov tofu len z 3 surovín - FitCool.sk