Niekedy otvorím chladničku, pozriem čo v nej je a podľa toho sa rozhodnem čo budem variť. Vravím tomu obed “á la chladnička”. Dnes som mala chuť na cestoviny, tak som si spravila rýchly obed. Kombinácia morčacieho mäska so špenátom, brokolicou a syrovou smotanovo-krémovou omáčkou ma veľmi milo prekvapila. Rada sa s Vami podelím o môj nový chladničkový recept 🙂
Počet porcií: 4 porcie
Čas prípravy: 20 minút

Nutričné hodnoty Fettucine na 1 porciu: 465 kcal
23 g bielkovín, 22 g sacharidov, 28 g tukov, 1,5 g vlákniny
23 g bielkovín, 22 g sacharidov, 28 g tukov, 1,5 g vlákniny
Ingrediencie pre Fettucine s morčacím mäsom:
- fettucine (alebo akékoľvek cestoviny, ktoré máte doma)
- 2 plátky prerastenej oravskej slaninky
- 1 PL oliv.oleja
- 1 stredný pór
- 2 jarné cibuľky
- 150 g morčacích pŕs
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL kapár
- 4 ružičky brokolice
- hrsť čerstvého špenátu
- syr v črievku
- kúsok nivy
- dve hrste parmezánu
- 33% smotana
- korenie, soľ
Postup prípravy Fettucine s morčacím mäsom:
Na olivový olej pridáme na menšie kocky nakrájanü slaninku a osmažíme.
Pridáme očistený na drobno nakrájaný cesnak, nakrájaný pór a jarnú cibuľku (zelenú časť si odložíme na ozdobu).
Chvíľu porestujeme a pridáme na kocky alebo pásiky nakrájané morčacie prsia, ktoré opäť zarestujeme.
Okoreníme a osolíme a pridáme syr v črievku, kúsok nivy a zalejem trochou vody.

Brokolicu si nakrájame na menšie kúsky a pridáme spolu s kaparmi do panvice.
Povaríme asi 5 minút, a medzitým si dáme variť osolenú vodu na cestoviny.
Do panvice pridáme smotanu a hrsť nastrúhaného parmezánu, a varíme tak, aby sme vyredukovali na požadovanú hustotu. Pred koncom pridáme špenát.
Cestoviny povaríme, aby boli na skus, alebo ak chcete “al dente” :).
Všetko dáme na tanier a podávame posypané parmezánom a ozdobené zelenou časťou jarnej cibuľky.
Dobrú chuť.