Kuracia roláda je vynikajúcim jedlom ako na bežný deň tak i na oslavu, nakoľko na tanieri nakrájaná vyzerá lákavo. Tento postup zvládne naozaj každý aj bez bohatých kuchárskych skúseností. Varí sa vo vode, čiže sa vyhneme pečeniu na tuku a tým získame ľahšiu zdravšiu verziu.
Počet porcií: 4
Čas prípravy: 40 minút
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 277 kcal
40 g bielkovín, 3,5 g sacharidov, 10,2 g tukov, 2,7 g vlákniny
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 277 kcal
40 g bielkovín, 3,5 g sacharidov, 10,2 g tukov, 2,7 g vlákniny
40 g bielkovín, 3,5 g sacharidov, 10,2 g tukov, 2,7 g vlákniny
Ingrediencie:
- 4ks kuracie prsia
- 4 ružičky brokolice
- 4 plátky šunky
- 1 ks údená parenica
- soľ, čierne korenie
Príloha:
- listový šalát
- 1 ks biely jougrt
Omáčka k mäsu:
- Smotana na varenie
- Kari, soľ a čierne korenie
Postup:
- Kuracie prsia si v miske osolíme a okoreníme z oboch strán a potom prsia jednotlivo rozklepeme na tenkú veľkú placku.
- Brokolicu si zalejeme vriacou vodou a necháme v nej chvíľku postáť aby nám zmäkla.
- Na rozklepané mäso si uložíme plátok šunky, kúsok parenice a natrhanú ružičku brokolice.
- Rolku si zatočíme a zabalíme do potravinovej fólie, konce zatočíme a spolu oba zaviažeme aby sa nám folia neotvorila a nechame rolky 15 minút odpočívať aby sa chute spojili
- Varíme vo vriacej osolenej vode ca 15 minút. Treba si to však odsledovať či je mäsko uvarené.
- Keď je mäsko uvarené odbalíme ho z fólie a na prudkom ohni krátko opečieme z každej strany aby sa urobila jemná krusta
- Medzi varením si pripravíme omáčku a to tak že prevaríme smotanu na varenie, do ktorej dame štipku soli a čierneho korenia, a pridáme kari podľa chuti.
- Ako prílohu sme si vybrali listový šalát, ktorý sme umyli a ako zálievku sme použili biely jogurt.
Dobrú chuť.