MyKeto Proteínový puding s príchuťou biela čokoláda – recenzia

MyKETO proteínový puding

Veľmi rada maškrtím a sama dobre viem, že vzdať sa tohto zlozvyku je veľmi náročné. Ale vždy sa dá nájsť aj zdravá alternatíva a ja som jednu práve objavila. MyKeto Proteínový puding s príchuťou biela čokoláda je ideálnou náhradou akejkoľvek čokolády, ak ju milujete a nechcete alebo neviete sa jej vzdať. Je to skvelý dezert na spestrenie dňa a „obalenie si nervov niečím chutným“ ☺ A nielen to. Ak ho doplníte rôznym ovocím alebo orieškami, viete z neho vyčarovať aj skvelý dezert na akúkoľvek príležitosť, prípadne oslavu alebo párty.

fitcool testované recenzia

OBAL / ZLOŽENIE / VÝŽIVOVÁ HODNOTA

MyKeto Proteínový puding s príchuťou biela čokoláda má vysoký obsah bielkovín. A je to jeden z produktov, ktorý sa dá využívať ako celková náhrada stravy na účely regulácie hmotnosti. Je vyvinutý a vyrobený v Českej republike spoločnosťou GOLDIM spol. s.r.o., presne ako aj všetky produkty značky MyKeto, ktoré sa dajú využiť ako súčasť celkovej náhrady stravy pri ketogénnej diéte. 

Tento diétny plán spočíva v intenzívnom pocite nasýtenia, ktorý pretrváva najmä vďaka vysokému obsahu bielkovín a pridanej vláknine. Vyrába sa bez konzervantov, palmového oleja, syntetických farbív a samozrejme aj bez dochucovadiel.

MyKETO proteínový puding kakaový

Na zadnej strane sú informácie o zložení, návod na prípravu, výživové údaje a iné dôležité informácie. V našom prípade poteším niekoľko skupín ľudí, pretože tento produkt má niekoľko výhod. Je:

  • Bez lepku
  • Bez sóje
  • Pre vegetariánov
  • Bez palmového oleja
  • GMO

Výživová hodnota:

MyKETO proteínový puding kakaový
na 100 g  na porciu 
Energia1508kJ/357kcal603kJ/143kcal
Tuky4,1 g1,6 g
z toho nasýtene mas.kyseliny 2,3 g0,9 g
Sacharidy53 g21 g
z toho cukry 5,7 g2,3 g
Vláknina5,9 g2,4 g
Bielkoviny24 g10 g
Soľ0,8g0,3 g

Pokiaľ ide o zloženie, MyKeto proteínový puding s príchuťou biela čokoláda obsahuje kukuričný škrob instantný, srvátkový proteínový koncentrát, sušené mlieko atď. Dopĺňajú ho rôzne druhy vitamínov (A,D,E,C, tiamín, riboflavín, niacín, vitamín B6 a B12, kyselina listová, biotín, kyselina pantotenová) a minerálnych látok (draslík, vápnik, fosfor, horčík, železo, zinok, meď, mangán, selén, chróm a jód) prospešných pre náš organizmus v ideálnom množstve pre správnu funkciu nášho tela.

MyKETO proteínový puding kakaový

Vzhľad / chuť

Ak si MyKeto proteínový puding s príchuťou biela čokoláda chcete spestriť, pridajte na dno pohára akékoľvek ovocie podľa vlastného výberu alebo ho posypte orieškami. Je len na vás ako popustíte uzdu svojej fantázii ☺ 

Ja som na dno pohára dala čučoriedky, posekané lieskové oriešky, všetko som to zaliala MyKeto proteínovým pudingom s príchuťou biela čokoláda a vrch som si podľa chuti doladila znova čučoriedkami, lieskovými orieškami alebo banánom. Ak je teplý, je redší. Postupne ako chladne, tak ako klasický puding –  hustne. 

Chuť a vzhľad sa ale chladnutím nemení, takže zostáva stále rovnaký ☺ V tom vidím možnosť využiť ho nie len na jeho samostatné maškrtenie, ale je možné ho použiť aj na prípravu rôznych ovocných dezertov alebo na výrobu chladenej ovocnej torty. 

Príchute:

Návod na prípravu

Návod je úplne jednoduchý a rýchly a zvládne ho každý. Obsah vrecka MyKeto proteínový puding s príchuťou biela čokoláda nasypte do vhodného pohára alebo misky, prilejte 200-220 ml prevarenej teplej vody a dobre rozmiešajte. Konzumovať ho môžete teplý alebo studený podľa vašej chuti.

MyKETO proteínový puding kakaový
MyKETO proteínový puding kakaový

Z HISTÓRIE

Presuňme sa na pár viet aj do minulosti. Vedeli ste, že puding vznikol v roku 1947 u nás na Slovensku? Ľudovít Winter založil nielen kúpele v Piešťanoch, no môžeme mu byť vďační aj za unikátny recept na puding (v tej dobe sa predával len v lekárňach). Keď vyšiel z koncentračného tábora, mal iba 45 kg a 75 rokov. Napriek tomu nezaprel svojho podnikavého ducha a prišiel na nápad, ktorý nazval „liečivý“ puding. Práve jeho puding bol ten, ktorý značne prispel k tomu, aby sa ľudia, ktorý si prešli peklom, zaradili spať do života, vzhľadom na problémy s tráviacim traktom. Ľudovít Winter už od roku 1945 spolupracoval s rôznymi odborníkmi a špecialistami na vývoji rôznych diétnych a výživových potravín. Stojí aj za vznikom keksov Marína a Indián.

Výhody:

  • Rýchla príprava
  • Vysoký obsah bielkovín
  • Chutný dezert ☺

Nevýhody:

  • Malé množstvo príchutí

Naše hodnotenie:

najlepšie recenzie na fitcool.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.