Ak už nemáte chuť na mäso k obedu a chcete skúsiť niečo nové, tak práve tento recept je priamo pre vás! Alebo ak patríte k vegetariánom či vegánom tak si pochutíte aj vy. Tento recept je nenáročný, netreba vám veľa surovín a garantujem vám, že ho za pár minút zvládne naozaj každý.
počet porcií: 1
čas prípravy: 5 minút + varenie daných surovín
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 470 kca
13 g bielkovín, 60 g sacharidov, 20 g tukov, 5 g vlákniny
Nutričné hodnoty na 1 porciu: 470 kca
13 g bielkovín, 60 g sacharidov, 20 g tukov, 5 g vlákniny
13 g bielkovín, 60 g sacharidov, 20 g tukov, 5 g vlákniny
Ingrediencie:
50 g pšeno
100 g dusená mrkva
70 g varená fazuľa (cca 30 g v surovom stave)
2 PL olivového oleja
obľúbené koreniny – ja používam vegetu, tymián, bazalku a oregano
Postup:
- Fazuľu si večer namočíme do vody. Na druhý deň ju dáme variť do mäkka. (cca 1 h)
- Pšeno dáme variť a varíme, kým nie je mäkké. (cca 15 minút)
- Mrkvu nastrúhame na malé kúsky, dáme dusiť na oleji na panvicu a okoreníme. Keď máme mrkvu udusenú do mäkka, pridáme fazuľu a pšeno, premiešame a ešte chvíľku dusíme.
- Z panvice rovno servírujeme na tanier. Ak chcete nastrúhajte si na hotové jedlo ešte syr. Prajem dobrú chuť!
Tip: ak nemáte čas variť fazuľu, kúpte si už uvarenú v konzerve.
Viac mojich receptov nájdete
na mojom instagrame @saskine_dobroty
K dobrému obedu chýba už len sladká a zdravá odmena. Odporúčam vyskúšať: Fit celozrnné palacinky s tvarohovo-malinovým krémom. 🙂
Pingback: Ľahký a osviežujúci kokosový “bounty” koláčik bez múky - FitCool.sk